Na prireditvi športnika leta občine Kidričevo 2018 društvo prejelo dve nagradi

 

Na prireditvi športnika leta občine Kidričevo 2018 je strelsko društvo prejelo dve nagradi

 

V kategoriji posebni dosežki otrok in mladine je prejel priznanje:


Alex Kaučevič, član Strelskega društva Kidričevo. V letu 2018 je dosegel vrhunske rezultate tako na državnih, regijskih tekmovanjih ter šolskih področnih tekmovanjih z malo kaliberskim orožjem in s serijsko zračno puško v streljanju leže na 50 m v kategoriji pionirji ter mlajši pionirji.

 

KONRAD KRAMBERGER – plaketa za življenjsko delo

Konrad Kramberger se je rodil leta 1929 v Grajenščaku pri Ptuju. Po zaposlitvi v podjetju TGA (današnjo podjetje TALUM) v Kidričevem se je včlanil v Strelsko društvo Kidričevo. Tam ga je opazil tedanji predsednik Strelske družine Franc Černivec in ga popeljal v svet strelstva. Pisalo se je leto 1954 in od takrat je aktivni član društva. V klubu je deloval kot tekmovalec, tehnični vodja od leta 1965 sodnik, trener in pa orožar. Leta 1974 je pridobil naziv državnega sodnika. Še dolgo je deloval kot trener in orožar v društvu. Vsa leta je skrbel za pomladek in vzgojo v društvu in v regiji.

V časopisa ALUMINIJ ŠT.11 , NOVEMBRA 1980 je med drugim pisalo: »Leto je bilo naokoli in komisija za odlikovanje je že izbrala štiri dolgoletne in zaslužne delavce TGA, ki so ob tovarniškem prazniku prejeli zlati znak. Prav med njimi je bil Konrad Kramberger, vodja skupine za vzdrževanje transportnih naprav. Bil je zelo vesel, čeprav je pred tem že dobil nekaj knjižnih nagrad in srebrni znak pri sindikatu. To priznanje mu je pomenilo veliko več. In misli, da bi moralo biti takih in podobnih priznanj več, saj ljudi spodbuja in hkrati tudi obvezuje. Denar ni vse.
V TGA je bil že od 1952. leta. Začel je v elektrolizi na montaži, nato je šel v separacijo in delal v izmenah. Po štirih letih je prosil za premestitev, ker je ugotovil, da mu spanje podnevi sploh ne nadomesti nočnega počitka. Začel mu je pešati tudi vid, saj je opazil, da pri streljanju ni več tako dober. Tako je prišel v vzdrževanje.
Prostega časa skoraj ni imel. 25 let je bil član Strelskega društva v Kidričevem in skoraj vsa leta tudi v upravnem odboru — bil je orožar v družini (strelski, seveda). Delal tudi v AMD Kidričevo, kjer je bil gospodar. Bil je tudi član občinske strelske zveze. Njegov hobi je bilo streljanje in delo na vrtu,« so med drugim zapisali v Aluminiju leta 1980. 


Danes lahko trdimo, da če nebi bilo Konrada Krambergerja, danes Strelskega društva Kidričevo ne bi bilo. Njegov prispevek v strelstvu je neizmeren, saj je venomer gojil poštenost v športu in le upamo lahko, da bodo nove generacije imele toliko volje in zagnanosti.

3. pokal Kidričevo 2019

3. Pokal Kidričevo 2019

 

 

 

Attachments:
Download this file (RAZPIS 3.POKAL KIDRIČEVO 2019.pdf)RAZPIS [3.POKAL KIDRIČEVO]659 kB

3. POKAL KIDRIČEVO v streljanju s pištolo in revolverjem

 
 
V soboto, 29. 6. 2019, je Strelsko društvo KIDRIČEVO organiziralo tekmovanje za 3. POKAL KIDRIČEVO v streljanju s pištolo in revolverjem velikega kalibra.

Tekmovanja se je udeležilo 61 tekmovalcev od tega 13 ekip. Najbolj so bili uspešni iz strelskega društva Proarmis, saj so bili v obeh disciplinah na 1. mestu in so na koncu tudi zasluženo odnesli prehodni pokal. Naša ekipa SD Kidričevo je dosegla 2. mesto.

Pri pištoli so naši tekmovalci posamezno dosegli: 7. mesto M. Mohorko, 3. mesto M. Bukšek, 32. mesto M. Habjanič, 38. mesto M. Petek, 28.mesto M. Jus, 34. mesto D. Krajnčič, 36. mesto S. Golc, 37.mesto E. Stjepič, 40. mesto I. Premužič, 43. mesto I. Untelehner, 45. S. Dolničar, 46.mesto E. Dukarič, 74. D.Dajčman, 49.mesto T. Vuk, 51.mesto R. Vek, 52.mesto M. Medved,53. mesto R. Pravdič, 55.mesto A. Ptičar, 57.mesto I. Cicmanovič Zimet, 58.mesto A. Vek, 59. mesto Z. Štopfer in 61 mesto D. Letonja.

Pri revolverju pa so naši tekmovalci dosegli: 1.mesto M. Habjanič 8. mesto M. Mohorko, 45. mesto M. Medved, 20. mesto D. Krajnčič, 42. mesto I. Unterlehner, 5. mesto M. Bukšek, 23. mesto M. Petek.

V ženski kategoriji pri pištoli in revolverju je prvo mesto dosegla Janota Blanka (SD Policist), 2. mesto Jelen Viktorija (SD Proarmis in 3. mesto Nina Kralj (SD Veteran Maribor) in 4.mesto Doroteja Kralj (SD Veteran Maribor).

Tekmovalcem so bile podeljene medalje in pokali ter praktične nagrade. Najboljši ekpi v obeh disciplinah pa je bil podeljen prehodni pokal.

 

Attachments:
Download this file (BILTEN 3.POKAL KIDRIČEVO 2019.pdf)Bilten[3. Pokal Kidričevo 2019]1948 kB

Podkategorije

Prisotnost

Na strani je 15 gostov in ni članov .

Monday the 19th.